Tractor en Werktuigen Museum Jan Drenthe

Zuiderdiep 521
7876 BG Valthermond
Borger-Odoorn

Contact: mw. C.M. Drenthe (Cathrien)
Website: http://www.jandrenthe.nl
Email: info@jandrenthe.nl
Telefoon: 0599-661321

Bedrijfsactiviteiten

In het Museum zijn lokaal gefabriceerde landbouwmachines te zien, zoals zelfgemaakte ploegen, eggen en schoffeltuigen. Het Museum heeft een grote verzameling McCormick-Deering / International Harvester / Farmall (IHC), waaronder tractoren, zelfbinders, combines, ploegen, maaimachines, stationaire motoren en antieke miniaturen. De museum collectie is opgesteld in de oude smederij en werkplaats van de fa. A. Drenthe & Zn. uit de jaren 1950 waarin zich nog veel van de oude apparatuur bevindt, alles nog in perfecte en authentieke staat.

Open Bedrijvendag 4 november 2017

Op 4 november is Tractor en Werktuigen Museum Jan Drenthe geopend in samenwerking met EXPLORA Instituut. EXPLORA Instituut biedt Begeleiding aan volwassenen vanuit de WMO vanuit de naastgelegen locatie op Zuiderdiep 521-A. In EXPLORA kunt u kennismaken met de mogelijkheden voor Begeleiding. Er zijn rondleidingen in het Museum en ontvangst met koffie/thee. De nieuwe fototentoonstelling in het Museum belicht de relatie van de Firma Drenthe Valthermond en het merk Cormick. Het Marshall Plan, een omvangrijk materieel hulpplan dat een belangrijke rol heeft gespeeld bij de naoorlogse ontwikkeling van de landbouw mechanisatie in de regio, wordt belicht. Verder zijn te zien een tentoonstelling over de vervening in de Drentse Veenkoloniën en kleine huishoudelijke gebruiksvoorwerpen uit de periode 1920 tot 1960.

Op één van de gebouwen waar de museum collectie staat opgesteld is deze zomer een nieuw dak met lichtstraat aangebracht; het nieuwe dak en nieuwe opstelling zijn zeker de moeite waard te bekijken. Vanuit het naastgelegen EXPLORA Instituut op Zuiderdiep 521-A kunt u vrijblijvend worden geïnformeerd over Begeleidingsmogelijkheden op de beide locaties. (info@explora.nu; 06-54967325)

Bezoekadres tijdens de Open Bedrijvendag

Zuiderdiep 521
7876 BG Valthermond