Molen de Bente

De Bente 40
7751 GM Dalen
Coevorden

Contact: Hans Petit
Website: http://www.molendebente.com
Email: molendebente@home.nl
Telefoon: 0524-553047

Bedrijfsactiviteiten

Met zuivere Drentse windkracht maakt deze molen ( al meer dan 200 jaar oud!) allerlei molenproducten voor particulieren( zeer uitgebreide molenwinkel) en voor grootverbruikers( bakkers,restaurants). Deze producten worden van zuivere grondstoffen gemaakt ( zowel van biologische teelt als van gangbare teelt) zonder toevoegingen van o.m. E-nummers/conserveermiddelen. Alle producten worden geproduceerd door middel van gescheiden productielijnen; dwz. Aparte koppels stenen en zeefmachines voor biologische producten, weer gescheiden van stenen en zeefmachines voor de producten van gangbare teelt en weer gescheiden stenen en zeefmachines voor producten van biologische teelt maar dan glutenvrij.

Open Bedrijvendag 4 november 2017

Door de molenaar of door zijn assistent wordt uitleg gegeven aan de techniek en de constructie van de molen en daarbij kan men ook op alle verdiepingen daadwerkelijk zien hoe alles gemaakt is en van welke materialen men ook meer dan 200 jaar geleden al deze molen heeft kunnen maken.Verder kan men met eigen ogen zien hoe een product samengesteld wordt dat in de winkel verpakt voor de verkoop klaar ligt. Welke grondstoffen daarvoor gebruikt worden en hoe er in de molen eerst deze grondstoffen bewerkt moeten worden voordat het product gemengd kan worden om daarna afgewogen en in een zakje verpakt moet worden en voorzien moet worden van een voor levensmiddelen geldend etiket.Tussen 10.00 uur en 12.00 uur kunnen kinderen molenkoekjes maken en proeven.

Het is zeker de moeite waard om Molen De Bente te bezoeken , omdat deze molen al 22 jaar producten maakt met natuurkracht op een wijze die men in gewone bedrijven niet meer zal aantreffen en…totaal afhankelijk wat de wind/natuur geeft op zeer verschillende momenten. Dat is voor de molenaar een uitdaging om toch te vertrouwen op de natuur die op het goede moment de molen laat werken! Uiteraard moet de molenaar zorgen dat alles gesmeerd loopt zodat er met het minste windje geproduceerd kan worden. Het verhaal achter het product is zeer uniek en het werken met de molen is zeer rustgevend/helemaal niet stressvol.

Bezoekadres tijdens de Open Bedrijvendag

De Bente 40
7751 GM Dalen