Taekwondovereniging Sidokwan

Trompstraat 1a
7907 AR Hoogeveen
Hoogeveen

Contact: Jacko Dekker
Website: http://www.sidokwan.nl
Email: JD@berendsen.nl
Telefoon: 0619387259

Bedrijfsactiviteiten

Letterlijk betekent Taekwondo de manier van de voet en de vuist. Maar bij Taekwondo wordt voornamelijk veel aandacht besteed aan de voeten en benen. Binnen Taekwondo bestaan er verschillende soorten banden, waarbij de hoogste graduatie de zwarte band is. Door middel van het afleggen van examens kun je hier naartoe werken. Naast het werken aan een hogere graduatie kun je ook meedoen aan wedstrijden. Er bestaan zowel stijlwedstrijden als sparringswedstrijden. Bij de stijlwedstrijden ligt de nadruk op het zo juist mogelijk uitvoeren van een stijloefening. Verschillende juryleden beoordelen je oefening op onder andere het correct uitvoeren, de balans, de kracht, het ritme etc. Bij sparringswedstrijden moet je door middel van trappen en stoten zoveel mogelijk punten maken. Om ervoor te zorgen dat het aantal blessures gering blijft, zijn er verschillende beschermingsmiddelen, zoals lichaam-, arm-, been-, hoofd- en kruisbescherming. Verder zijn aanvallen gericht op het achterhoofd, nek, rug of onder de navel verboden en mag men pas vanaf 15 jaar (bij rode band of hoger vanaf 12 jaar) naar het hoofd trappen. Voor zowel het trainen voor een hogere band als voor het meedoen aan de verschillende soorten wedstrijden zal er getraind moeten worden. Het trainen is een wezenlijk onderdeel in Taekwondo, waar balans en het juist uitvoeren van allerlei technieken voor een groot gedeelte je niveau bepalen. Wanneer je een keer mee wilt trainen kan dit altijd. Je kunt bij Sidokwan minstens vier keer meetrainen, om te kijken of het je bevalt. Je bent dus welkom ! SIDOKWAN, TYPISCH IETS ANDERS, MAAR…………… ZEKER GESCHIKT VOOR JOU!!

Open Bedrijvendag 4 november 2017

Tijdens de open bedrijvendag gaan wij demonstraties geven en zorgen dat u kennis kunt maken met deze zelfverdedigingssport.

Heeft u altijd al eens kennis willen maken met een zelfverdedigingsport dan bent u van harte uitgenodigd hiervoor op de OB

Bezoekadres tijdens de Open Bedrijvendag

Trompstraat 1a
7907 AR Hoogeveen