NH Kerk

Hendrik Raakweg 19
7913 AM Hollandscheveld
Hoogeveen

Contact: Freddy ten Caat
Website: http://pkn-hgh.nl/kerk/
Email: ftencaat@gmail.com
Telefoon: 0528 341 232

Bedrijfsactiviteiten

De Hervormde Gemeente Hollandscheveld is betrekkelijk jong, omdat dit gebied pas laat door vervening bewoond werd en in cultuur is gebracht. Het kerkgebouw is van 1851 en heeft circa 450 zitplaatsen. Als gemeente hebben wij wel gemerkt dat onze kerk een belangrijke plaats inneemt in ons dorp. Ons thema voor de Open Bedrijvendag is: “Op het kruispunt van het leven kom je de kerk tegen!”. En dat is in zowel letterlijke als figuurlijke zin. De kerk komt veelal pas (weer) in beeld bij belangrijke fases (kruispunten) in het leven. Bij het huwelijk, de doop en bij overlijden zien veel mensen nog wel een rol voor de kerk weggelegd, maar er is zoveel meer wat het bezoek aan onze kerk waardevol maakt. Daarnaast staat ons historische kerkgebouw op een belangrijk kruispunt in ons dorp. Kortom, wij staan als kerkelijke organisatie midden in het leven. De Open Bedrijvendag geeft ons een unieke gelegenheid om de bezoekers kennis te laten maken met ons “product”, het evangelie, maar ook het de verschillende vormen van bedrijvigheid binnen onze kerk en gemeente. Zo kennen we binnen onze organisatie verschillende functies en disciplines die je misschien niet zo 1-2-3 zou verwachten. Wat te denken van bijvoorbeeld Public Relations managers, Human Resource managers en Facility management. Er zijn verschillende projectteams met de Grote Opdracht bezig en Finance & Administration zorgt ervoor dat alles verantwoord en in goede banen geleid wordt. Iedere week werken wij met een groot en gemotiveerd team van vrijwilligers aan onze opdracht om u ons product te mogen leveren. Graag nodigen wij u uit om te zien, en te horen, waarom en hoe wij dat doen!

Open Bedrijvendag 4 november 2017

Tijdens de Open Bedrijvendag kunt u vrijblijvend een kijkje nemen achter de deuren van de Hervormde kerk in Hollandscheveld. Wij vertellen u graag over de rijke historie van onze kerk en het daarin prominent aanwezige ruim 100 jaar oude pijporgel. Uiteraard kunnen deze rijksmonumenten van dichtbij bekeken worden, maar er zijn ook momenten ingepland om naar het orgelspel te luisteren. In de zalen achter de kerk schenken we, binnen het thema van deze Open Bedrijvendag aandacht aan dopen, trouwen en rouwen door de jaren heen. Daarbij zullen we authentieke kleding (doop-, trouwjurken etc.) tonen en iets vertellen over de gebruiken bij de gelegenheden. We onderscheiden een groot aantal ambten en taken binnen onze “organisatie” waar we u graag kennis mee willen laten maken. Gedurende de dag hopen een groot aantal van onze “medewerkers” hun taak en motivatie toe te lichten. Ook zullen ze waar mogelijk een demonstratie geven van hun werkzaamheden

Bent u nieuwsgierig hoe de Hervormde kerk in Hollandscheveld er van binnen uitziet, maar was de drempel altijd te hoog om daar naar binnen te gaan? Wilt u ook zo graag horen hoe het historische orgel klinkt? Heeft u altijd al willen weten waarom die mensen iedere zondag naar de kerk gaan? Bent u nieuwsgierig wat ze daar dan precies doen en wat ze er vandaag halen? Hebt u zich altijd al afgevraagd hoe een kerkelijke organisatie in elkaar steekt? Op dit soort vragen krijgt u antwoord tijdens de Open Bedrijvendag. Dus loop vooral eens bij ons binnen!

Bezoekadres tijdens de Open Bedrijvendag

Hendrik Raakweg 19
7913 AM Hollandscheveld