Stichting Paardrijden Gehandicapten Meppel

Oosterboerweg 35b
7943 KE Meppel
Meppel

Contact: Simone Altenburg
Website: http://www.pgmmeppel.nl
Email: simonealtenburg@hotmail.com
Telefoon: nvt

Bedrijfsactiviteiten

Stichting Paardrijden Gehandicapten Meppel (PGM) biedt paardensport voor mensen met een beperking. Paardrijden kan voor mensen met een beperking veel betekenen, denk hierbij aan balans, motoriek en oog- handcoördinatie verbetering. PGM beschikt over verschillende soorten zadels en aangepaste materialen om het paardrijden mogelijk te maken. Ook is er de beschikking over een tillift om de ruiter op het paard te zetten. Uniek bij PGM is het huifbedrijden. Huifbedrijden maakt paardrijden mogelijk voor mensen met een meervoudige beperking. De ruiter hoeft tijdens het huifbedrijden zelf niets te doen. De kracht zit ‘m in het zich laten bewegen, dit geeft pure – en totale ontspanning. Maar de effecten gaan verder. Zo blijkt in de praktijk dat huifbedrijden ook kan resulteren in obstipatievermindering en het losmaken van vastzittend slijm in de longen.

Open Bedrijvendag 4 november 2017

Tijdens de Open Bedrijvendag kunt u een kijkje nemen bij de manage van PGM. 's Morgens is er de mogelijk om ons huifbed (met cliënten) in actie te zien en kunt u vragen stellen hierover aan onze instructrices. Voor kinderen is er de mogelijkheid om een pony te aaien of zelfs even een ritje op de pony te maken.

Heeft u altijd al willen weten wat er bij PGM De Baander gebeurt dan is de mogelijkheid om eens een kijkje te komen nemen op ons bedrijf.

Bezoekadres tijdens de Open Bedrijvendag

Oosterboerweg 35b
7943 KE Meppel