VluchtelingenWerk Noord Nederland

Nijverheidsweg 2 A
9301 ZL Roden
Noordenveld

Contact: Dragoslav Milkovic
Website: https://www.vluchtelingenwerk.nl/noordnederland
Email: dmilkovic@vluchtelingenwerk.nl
Telefoon: 050 5757299

Bedrijfsactiviteiten

VluchtelingenWerk in Noordenveld valt onder de regio Noord Drenthe. Tot ons werkgebied behoren alle dorpen in de gemeente Noordenveld. Er wordt kantoor gehouden aan Nijverheidsweg 2 A te Roden.
 Onze activiteiten zijn te verdelen in: Integratieactiviteiten Met de gemeente Noordenveld hebben wij afspraken om aan de statushouders integrale maatschappelijk begeleidingstrajecten aan te bieden die 24 maanden duren. De maatschappelijke begeleiding bevat in ieder geval de volgende componenten: praktische hulp bij het regelen van basisvoorzieningen: ondersteuning en coaching van vergunninghouders bij het regelen van praktische zaken en het wegwijs maken in de gemeente; hulp bij het starten van de inburgering: informatie over het inburgeringstraject en hulp bij het vinden van een inburgeringscursus waar nodig en stimuleren van participatie en integratie: door begeleiding en coaching en kennismaking met maatschappelijke organisaties, informatie over onderwijs, vrijwillig en betaald werk etc. tijdens ons inloopspreekuur op woensdagmiddag zijn onze cliënten welkom met hun vragen. Dit kan zonder of met afspraak. De vragen die op het spreekuur de revue passeren zijn zeer uiteen: van een uitleg van een simpele informatieve brief tot het invullen van (ingewikkelde) formulieren van allerlei instanties die voor mensen op dat moment van toepassing zijn. Het spreekuur wordt in een ploegje van twee mensen gedraaid en in totaal zijn vijf ervaren mensen belast met het draaien van het spreekuur. Inburgeringsactiviteiten Op dit moment hebben we ruim 40 cursisten verdeeld over vier groepen en die hun Nederlandse les op verschillende niveaus volgen. De lessen worden gegeven door twee NT2docenten en worden ondersteund door klassenassistenten. De lessen worden verzorgd op volgende momenten: Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag zowel in de ochtend als in de middag Naast drie verplichte dagdelen van de inburgeringsles krijgen onze cursisten ook een vrijwillige taalcoach die bij mensen thuis nog extra de Nederlandse taal oefent.

Open Bedrijvendag 4 november 2017

Tijdens de Open Bedrijvendagen kunt u een kijkje nemen in ons pand maar ook onze werkzaamheden. We geven graag het antwoord op de vragen als: wie is vluchteling, hoe loopt de procedure tot het verkrijgen van een status, wat doet VluchtelingenWerk in Noordenveld met en voor de vluchteling. Er zijn statushouders (vluchtelingen, onze cliënten), vrijwilligers en betaalde krachten aanwezig die u graag te woord staan,een rondleiding geven en met u een gesprek aan gaan. Verder organiseren wij (op deze dag tussen 14.00 en 15.00 uur) samen met de lokale kunstenares, mevrouw Jolande van Luijk uit Peize op een symbolische manier een kunstveiling van de hoofddeksels gemaakt door meer dan 20 kunstenaars. Deze zullen bij opbod worden verkocht en de opbrengst zal besteed worden aan de aanschaf van de materialen waarmee de oude en nieuwe Nederlanders samen creatief bezig gaan ten einde elkaar te ontmoeten en integratie te bevorderen.

Mocht u geïnteresseerd zijn in de bovenvermelde vragen of wilt u gewoon meer informatie over de vluchteling en het werk van onze organisatie dan is dit een uitgelezen kans om hier achter te komen. Op een laagdrempelige manier en zonder verwachtingen, staat wij u graag te woord.

Bezoekadres tijdens de Open Bedrijvendag

Nijverheidsweg 2 A
9301 ZL Roden