Nieuws

Westerveld: 110 deelnemers op één locatie!
01-11-2017
Bij Astron in Dwingeloo. Van 10-17 uur
Lees meer
Elektrische shuttle verbinding tijdens Open Bedrijvendag
28-10-2017
Tijdens de Open Bedrijvendag rijdt er tussen 10.00 en 16.00 uur een elektrische shuttle over het...
Lees meer

Veel gestelde vragen

Wat is de Open Bedrijvendag Drenthe?
Elk jaar vindt op de eerste zaterdag van november de Open Bedrijvendag Drenthe plaats. Bij verschillende bedrijven kun je deze dag een kijkje achter de schermen nemen en ontdekken wat dat bedrijf nou eigenlijk doet.
Wanneer vindt de Open Bedrijvendag Drenthe plaats?
De Open Bedrijvendag Drenthe vindt plaats op zaterdag 4 november 2017. Hoe lang die dag de bedrijven te bezoeken zijn hangt af van de bedrijven en de gemeenten zelf. Hier zijn geen richtlijnen voor gehanteerd. Veel gemeenten zullen tussen 10:00 en 16:00 uur aanhouden.
Voor wie is de Open Bedrijvendag Drenthe interessant?
Voor iedereen! Van jong tot oud, van werkzoekenden tot vakantiegangers, noem maar op. Als je altijd al hebt willen weten wat er bij een bedrijf wordt gemaakt en op welke wijze dan is dit je kans om het bedrijf te bezoeken.
Kan ik bedrijven bezoeken met kinderen?
Jazeker! Kinderen vinden het vaak erg interessant en veel bedrijven organiseren extra activiteiten voor kinderen. Veel bezoekers tijdens voorgaande edities waren gezinnen met kinderen.
Is het bezoeken van de deelnemende bedrijven gratis?
Op de Open Bedrijvendag Drenthe is de toegang tot de deelnemende bedrijven gratis. Enkel die bedrijven, die het hele jaar door tegen betaling geopend zijn voor het grote publiek (bv. pretparken en musea), vragen soms inkomgeld. Zij bieden dan wel een korting op de normale toegangsprijs.
Mag elk bedrijf meedoen met de Open Bedrijven Dag Drenthe?
Elk bedrijf uit iedere sector is welkom om de deuren te open op Open Bedrijvendag Drenthe, zowel productiebedrijven als dienstenbedrijven. De enige voorwaarde is dat er iets getoond kan worden aan het publiek en dat het evenement niet misbruikt wordt voor louter commerciële doeleinden.
Wat verwacht de Open Bedrijvendag Drenthe van jou als bedrijf?
Wij verwachten voornamelijk dat je het publiek een aangenaam en interessant bedrijfsbezoek aanbiedt en dat je vooraf grondig nadenkt over wat een bezoeker zou willen weten of zien bij jou. Machines in werking, personeelsleden aan het werk,... Kortom, laat de dag zo nauw mogelijk aansluiten bij een alledaagse werkdag. Zijn er zaken die je om hygiënische, praktische, of andere redenen niet kan tonen dan is het geweldig als je de bezoeker zo interactief mogelijk hierover informeert.
Wat verwachten de bezoekers van jou als bedrijf?
Een bezoeker wil zoveel mogelijk activiteit en interactiviteit. Machines in werking, demonstraties, productieprocessen, uitleg via infopanelen, via video en via je eigen personeel, etc. Open Bedrijvendag Drenthe betekent gratis toegang, maar sommige dingen hoeven niet gratis te zijn. Het is zeer verstandig dit te communiceren zodat mensen niet teleurgesteld worden bij aankomst.
Hoeveel bezoekers kan je verwachten op 4 november?
Het aantal bezoekers hangt af van de grootte van je bedrijf, de naamsbekendheid, de sector, de ligging en de inspanningen die je zelf levert om je deelname bekend te maken via je uitnodigingen en de media. De organisatie van de Open Bedrijvendag Drenthe verwacht in totaal circa 50.000 bezoekers in Drenthe.
Hoe weten bezoekers dat de Open Bedrijvendag Drenthe op 4 november is?
Wij brengen de bezoekers op de hoogte via advertenties en redactionele aandacht in kranten, via deze website en via Social Media. Verder promoten de bedrijven zelf hun deelname aan de Open Bedrijvendag Drenthe.
Mag je ook producten of diensten verkopen tijdens de Open Bedrijvendag Drenthe?
Dit is geen probleem, sommige bezoekers kunnen het zelfs prettig vinden iets direct van jou als bedrijf te kopen. De verkoop is een mooi extraatje. Sommige bedrijven kiezen ervoor om niet te verkopen om uiteenlopende redenen. Een kortingsbon meegeven voor aankoop kan een mooi alternatief zijn.
Hoe reageren deelnemers van voorgaande edities Open Bedrijvendag?
Zeer veel van de bedrijven die deelnamen aan de Open Bedrijvendag Drenthe zijn tevreden over de bezoekersopkomst, het enthousiasme van de medewerkers, de sollicitanten en de naambekendheid. In 2015 deden meer dan 500 bedrijven mee aan de Open Bedrijvendag Drenthe.